International Museum Selfie Day la Museum of Senses Bucuresti

,

#StiaiCa 16 ianuarie este Ziua Internationala a Selfie-urilor facute in Muzee? Vino si celebreaza cu noi! Pentru ca si tu ti-ai facut macar o data un selfie intr-un muzeu, e momentul sa repeti experienta la Muzeul Simturilor din Bucuresti.

Pe 16 ianuarie umplem internetul de fotografii inedite si ne grupam in propria comunitate de zambareti ingeniosi. Cum? Pozam si postam cu oricare dintre cele 2 hashtag-uri dedicate evenimentului: #museumselfie, #MOSmuseumselfieday.

Si daca am zis ca e sarbatoare, vrem sa fii alaturi de noi! Iti rasplatim participarea si contributia cu 20% reducere la biletul de acces.

Museum Selfie Day a fost organizat pentru prima data in 2014, la ideea lui Mar Dixon, un pasionat de arta stabilit la Londra. Astazi, ineditul lui eveniment este organizat peste tot in lume. In timp ce ii incurajeaza pe ceilalti sa se distreze, incearca sa evidentieze cat de important este sa ne bucuram de arta, stiinta, fotografie si alte forme de frumos, simultan, intr-un muzeu.

Stii deja ca Museum of Senses, despre care am mai scris aici si aici inseamna o expozitie permanenta care exploreaza lumea simturilor: vaz, miros, atingere, sunet, gust. Galeria expozitiei noastre devine un spatiu unde vizitatorii sunt incurajati sa observe, sa inteleaga si sa testeze senzatii.

Instalatiile in miscare, obiectele care pot fi atinse si exponatele interactive transmit concepte in moduri creative si ludice. Totul in ideea nu doar de a implica mintea vizitatorilor, ci si de a le captiva si stimula toate simturile. Scopul nostru este nu doar de a oferi informatii noi, dar si acela de a stimula publicul sa fie creativ, cu simt critic si liber sa gandeasca si sa actioneze independent cu obiectul din fata lui. Accentul cade pe invatare prin joc si experiment si se adreseaza oricarei varste. Exponatele inedite, precum si ghizii nostri special trainuiti sporesc curiozitatea vizitatorilor si ii ajuta sa isi puna intrebari, dar si sa le gaseasca singuri raspunsurile.

Am decis ca Museum of Senses Bucuresti trebuie sa fie parte din campania internationala Museum Selfie Day pentru ca noi credem ca aceasta poate incuraja oamenii sa viziteze muzee, in general, pentru ca incurajeaza implicarea publicului in viata culturala si a divertismentului de calitate si creste notorietatea importantei culturii in viata noastra de zi cu zi. In plus, credem ca initiativa sustine dialogul cultural, interactiunea sociala si schimbul de experienta cu ceilalti.

Va invitam cu drag sa vizitati MoS pe 16 ianuarie, in cadrul Museum Selfie Day si nu uitati sa folositi hashtagurile noastre: #museumselfie, #MOSmuseumselfieday. Va asteptam!

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *