Turism: Cand se deschid hotelurile dupa pandemia de Covid19

In ultimele zile, dupa mai multe declaratii de presa, presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si ministrul de Interne Marcel Vela au parut ca nu s-au pus de acord cu privire la cum va evolua libertatea de miscare si de interactiune cu ceilalti, odata cu 15 mai. Printre temele de interes au fost situatia platii somajului tehnic, reintoarcerea la munca a angajatilor care si-au incetat activitatea la inceputul crizei, deschidera bisericilor si accesul credinciosilor la slujbe, obligativitatea de a purta masca in spatii inchise si libertatea de miscare. Sindicatele din HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) si-au negociat reluarea activitatii sperand ca vor putea deschide cat mai curand usile pentru clienti, data de incepere a sezonului pentru afacerile din turism fiind, in conditii normale, 1  mai.

Intrebarea care sta pe buzele tuturor romanilor, cu cateva zile de data de 15 mai, data la care se anunta o relaxare a restrictilor impuse de starea de urgenta este „cand se deschid hotelurile?”. Asa cum spuneam, in ultimele zile, comunicarea dintre institutii a fost sacadata si lipsita de concordanta. Pana in acest moment, desi mai sunt doar 3 zile pana la incetarea starii de urgenta, autoritatile au comunicat doar cateva informatii care par a avea statusul „draft”:

  • Hotelurile se deschid pe 15 mai
  • Restaurantele, cafenelele si terasele raman inchise cel putin pana la 1 iunie
  • Cazatii din hoteluri, moteluri si pensiuni vor primi micul dejun in camera, in caserole de unica folosinta

Ca noutate de interes pentru persoanele dornice de a se deplasa in scop turistic, astazi, 12 mai, Presedintele Romaniei a mai declarat: „Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. Dacă mergeți de exemplu din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă.”.

Noi clarificari cu privire la data exacta la care se redeschid hotelurile, dar si restaurantele si alte locuri de servit masa urmeaza sa fie comunicate de catre organele avizate.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *